Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

vrijdag 31 mei 2013

250 - I.M. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ/VATOPEDÍOU, BIJDRAGE VAN 25 JAAR (1987-2012)

De afgelopen 25 jaar vormen een druppel in de oceaan van de geestelijke traditie en culturele bijdrage van de Agion Oros aan onze natieGedurende deze tijd werkten en werken meer dan 5.000 wetenschappers, onderzoekers, technici, arbeiders en conservatoren aan de restauratie, het onderhoud, de redding, maar ook aan het onderzoek en de promotie van de culturele en intellectuele rijkdom van het Heilige Klooster Vatopedíou.

Dit werk omvat ook de bescherming van het milieu, wetenschappelijk onderzoek en publiceren, de gastvrijheid en de geestelijke steun aan zo'n 50.000 pelgrims per jaar, het liefdadigheidswerk, enz.

De Vereniging van Vrienden van Vatopedíouklooster stelde vast  dat de vaders die dienen in Vatopedíou een buitengewone hoeveelheid inspanningen hebben geleverd in de afgelopen jaren. Ze besloot dit werk voor te stellen met de publicatie van het boek het Heilige Grote Klooster Vatopedíou. Geestelijke en sociale bijdrage - 25 jaar (1987-2012), en de film die hier volgt:


In deze boeiende film zijn beelden uit het verleden van de Agion Oros te zien en komen monniken, wetenschappers en kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders aan bod.