Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

maandag 9 februari 2015

438 - OUD-HEGOUMENOS CHRISOSTOMOS VAN NIEUW ESFIGMENOU HERDACHT (OKTOBER 2014)

In de kwestie Esfigménou heeft Archimandriet Chrisóstomos(1936-2013) een prominente rol gespeeld. Hij stond aan het hoofd van de door Oecumenisch Patriarch Bartholoméos nieuw in het leven geroepen vertegenwoordiging van I.M. Esfigménou in Kariés.

In oktober 2014 werd op plechtige wijze de jaarlijkse gedachtenis van zijn overlijden gevierd. Behalve de leden van de nieuwe Broederschap met hun abt Archimandriet Bartholoméos, waren aanwezig de Proto-epistátis Géronta Simeón Dionisiátis en de leden van de Heilige Epistasía, evenals de abten Archimandriet Pródromos van I.M. Megístis Lávras, Archimandriet Nathanaíl van I.M. Ivíron, Archimandriet Gabriël (Gavriíl) van I.M. Pantokrátoros en Archimandriet Christofóros van I.M. Osíou Grigoríou.

Zomer 2014 bracht ik zelf een bezoek aan het graf van Géronta Chrisóstomos in Kariés. Toen was het helemaal rustig, op bouwactiviteiten en bouwlawaai in de omgeving na. Het graf bevindt zich naast het archontaríki. Af en toe lopen er pelgrims langs:
                                                                                                Géronta Chrisóstomos


Zie ook: 282 - BEGRAFENIS ARCHIMANDRIET CHRISÓSTOMOS
              284 - ARCHIMANDRIET BARTHOLOMEOS NIEUWE ABT I.M. ESFIGMENOU
     288 - PATRIARCH BARTHOLOMEOS BEZOEKT BROEDERSCHAP VAN ESFIGMENOU
              352 - HEMELVAART IN I.M. ESFIGMENOU (KARIES), FOTO'S