Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

woensdag 6 mei 2015

472 - KLOOSTER IN DE PEEL: RENOVATIE VAN DE KAPEL VOOR DE MOEDER GODS ODIGITRIA

Maandagmiddag 4 mei 2015 zag ik de gerenoveerde Odigítriakapel van het Heilig Klooster in de Peel al van verre: een echt markant herkenningspunt.

De zusters schrijven in hun 'Kloosternieuws': Zon, wind en regen hebben de kapel van de Moeder Gods Hodigitria - die de weg wijst - de laatste jaren doen lekken en de houten wanden doen verrotten. Dit jaar na Pasen was het zover dat we - dankzij vele giften - deze parkeerplaats-kapel grondig konden laten renoveren! De buitenkant is nu van verduurzaamd hout, dat wel jarenlange regen en wind moet kunnen doorstaan. 
Aanvulling (schrijft m Maria):
Een bijzondere verrassing!

Om vijf uur 's middags waren de timmerlui klaar en vertrokken. Op hetzelfde moment kwam de orthodoxe priester vader Iskander (Alexander) uit Toronto aan, met zijn vrouw en dochter.
Als cadeau voor het klooster hadden ze twee mooie opgeplakte ikonen meegebracht: een ronde Pantokrator en een Moeder gods Hodigitria, beiden kopieën van grote ikonen in hun grote kerk in Toronto. vol verbazing en dankbaarheid brachten we de nieuwe ikonen naar de nieuwe kapel! De Moeder Gods is precies het goede formaat voor de analooi en de Pantokrator past precies hoog in de koepel!
God zij dank!

                                                                   De 'ui' wordt geplaatst

                                                                                                       April 2015

Bron: Klooster in de Peel