Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

maandag 25 mei 2015

479 - ATHOS/AGION OROS ACTUEEL: PRIESTERWIJDING IN I.M. DOCHIARIOU

Met allerlei feestelijkheden en pracht en praal hebben de monniken van I.M. Dochiaríou vanaf woensdagavond de Hemelvaart van de Heer gevierd en de nagedachtenis van de Heilige Johannes de Theoloog. Behalve de monniken van het klooster, met hegoúmenos Archimandriet Grigórios, en vele pelgrims, was ook de Oekraïense aartsbisschop van Mogiliv Podilski, Agapitós, aanwezig.

Donderdagochtend vertrokken monniken en pelgrims naar het kerkje van de Hemelvaart voor de Goddelijke Liturgie. Het is een geweldige kerk, hoog op de top van de berg tussen I.M. Dochiaríou en de arsanás van I.M. Konstamonítou. De monniken hebben haar ongeveer vijf jaar geleden zelf gebouwd. 


's Middags hielden de monniken rond het kerkje onder meer een fakkeloptocht.
Vrijdagochtend werd het feest ter ere van de Heilige Johannes de Theoloog gevierd. In I.M. Dochiaríou vieren de monniken dit extra, vanwege de nauwe relatie van hegoúmenos Grigórios met het Heilig eiland Pátmos. In de feestelijke Goddelijke Liturgie wijdde aartsbisschop Agapitós diaken Evdókimos tot priester.


Bron: Romfea.gr