Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

maandag 28 november 2011

81 - DE GORDEL VAN DE ALHEILIGE MAAGD: TERUG NAAR VATOPEDIOU

Vandaag is een einde gekomen aan een bijzondere gebeurtenis. Vanmorgen is abt Efraím met de Heilige Gordel van de Panagía, vanuit Moskou, weer naar I.M. Vatopedíou vertrokken.
Daarmee kwam een einde aan de rondreis door Rusland van zo'n vijf weken, langs veertien steden. Naar schatting zo'n twee miljoen Russen hebben de Heilige Gordel vereerd.De reis eindigde deze week in de Sotíroskathedraal van Moskou. De kerk was de hele week 24 uur per dag open en honderdduizenden Moskovieten, jong en oud, ouders met kinderen op de arm, stonden zeven tot wel vijftien uur in de rij om de relikwie te vereren, soms bij een temperatuur van elf graden onder nul. Ze vormden een wachtrij van wel negen kilometer. Abt Efraím bezocht de wachtende pelgrims en stak hen een hart onder de riem.Opvallend vond ik deze week, dat het NOSjournaal zelfs aandacht besteedde aan deze unieke gebeurtenis:Correspondent Kysia Hekster maakte ook een reportage voor de radio:Zie ook:  De gordel van de Alheilige Maagd naar Rusland 1/2
               De gordel van de Alheilige Maagd naar Rusland 2/2