Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

maandag 13 augustus 2012

166 - HET ROTSVASTE GELOOF VAN EEN ATHOSMONNIK

De website Ellas-Orthodoxy brengt een mooi verhaal over het doven van de bosbrand. De auteur had kort geleden contact met een monnik van I.M. Chiliandaríou en die vertelde het volgende: 'De Panagia heeft een groot wonder verricht bij de brand. Als het vuur gisteravond was blijven branden, zou de gehele naaste omgeving van het klooster in de as zijn gelegd en zou ook het klooster zelf ernstig gevaar gelopen hebben. Het vuur was reeds voor negen uur 's avonds een kritiek punt voorbij, het was moeilijk.

Onze abt droeg de heilige reliquien en een kopie van de Panagía Tricheroúsa-ikoon, en sprenkelde overal agíasma (heilig water). Hij had de kalmte en de zekerheid dat de Panagía het vuur zou stoppen.
Precies op het meest kritieke moment bereikte een wolk, komend van het eiland Thásos, dat punt en het begon te regenen, gelijk een wolkbreuk. Het allereerst van heel de Agion Oros regende het precies daar! Zo deed de Panagía in twintig minuten, wat alle krachten niet voor elkaar kregen in drie tot vier dagen'.