Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

woensdag 12 september 2012

174 - H ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ/HET HEILIGE KLOOSTER KARAKALLOU (1)


Op het programma van mijn pelgrimstocht dit jaar stond ook een bezoek aan het Heilige Klooster Karakállou  (Grieks: I.M. Καρακάλλου). Ik kwam hier tegen het einde van de middag aan, na een flinke wandeling vanaf Kariés, via het Heilige Klooster Filothéou (Grieks: Ι.Μ. Φιλοθέου). Over dit klooster schrijf ik een andere keer.


De weg zelf valt wat tegen, hoewel de omgeving indrukwekkend groen blijft, er prachtige vergezichten zijn en het heerlijk rustig is.Het grootste deel van de route bestaat helaas uit 'verharde' weg (Grieks: δρόμος/drómos) waardoor het monopáti is verwoest. Drie stroken monopáti slechts zijn nog over: achter langs I.M Koutloumousíou, vlak voor I.M. Filothéou en dichtbij I.M. Karakállou. Bij kruisingen of splitsingen van de wegen staan bordjes die de richting aangeven.

                                                 Monopáti
 
 
Houten bruggetje nabij I.M. Filothéou
 
 

                     In de verte: I.M. Stavronikíta

Nog tien minuten lopen via het kalderími, zo geeft dit bordje aan. En het klopt. I.M. Karakállou 'duikt op' aan het einde van dit voetpad: