Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

donderdag 25 oktober 2012

182 - GROTE PROCESSIE MET IKOON AXION ESTIN


Duizenden mensen hebben geduldig vele uren wachten er voor over om de wonderdoende ikoon van de Moeder Gods Áxion Estín te vereren. Zo was het de afgelopen tien dagen en zo zal de straat voor de kerk van de Heilige Dimítrios ongetwijfeld ook de komende week de aanblik van vele wachtende mensen blijven behouden.
 
 
Vandaag, donderdag, stond in het teken van de grote processie van de ikonen Áxion Estín en Ágios Dimítrios, van wie het feest 26 oktober, morgen, wordt gevierd. De processie vond plaats in het kader van het feest van de bevrijding (honderd jaar geleden) van Thessaloníki.Naarmate de dag van haar vertrek naar de Agion Oros dichterbij komt lijkt het aantal pelgrims te groeien. Keliotis meldt vanavond dan ook dat het verblijf van de beroemde ikoon wordt verlengd van woensdag 31 oktober tot zaterdag 3 november, zodat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen haar te begroeten.


 Bron: Agioritikó Víma