Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

zondag 3 maart 2013

220 - DS PIETER MASMEIJER, GRIEKS DAGBOEK

Ds Pieter Masmeijer maakt sinds 1987 pelgrimstochten naar de Heilige Berg Athos. Over deze bezoeken gaf hij lezingen of schreef hij (kleine) artikelen. Onder de titel Grieks Dagboek schreef hij ook vele jaren over zijn belevenissen in het Kerknieuws Ginneken. Eind 2012 nam hij na ruim tien jaar afscheid van zijn gemeente. Bij dit afscheid werd zijn boekje Grieks Dagboek. Een pelgrimstocht naar de Athos, een vader met twee zonen, Breda 2012, pp. 66 (Uitgeverij Van Kemenade, ISBN 9789071376528) gepresenteerd. Het boekje bevat een bundeling van 32 miniatuurtjes met ervaringen van een Athospelgrim.

Met veel genoegen heb ik dit boekje gelezen. Ik trof er veel herkenbare situaties en overpeinzingen in aan. En dat maakt de inhoud extra aantrekkelijk voor een Athosreiziger. Het is plezierig geschreven. Doordat de tijd tussen schrijven en verschijnen kort was, geeft de bundel een actueel gevoel. En dat is mooi.
De eerste oplage is bijna uitverkocht, een tweede staat op stapel.