Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

donderdag 13 november 2014

407 - PATRIARCH IOANNIS VAN ANTIOCHIA BEZOCHT DE AGION OROS, DEEL 2/3

Patriarch Johannes X van Antiochië bezocht tijdens zijn Athosreis diverse kloosters. Hieronder volgen foto's van die bezoeken. 

In I.M. Ivíron ontvingen hem hegoúmenos Nathanaíl en oud-hegoúmenos Gérontas Vasíleios. En natuurlijk vereerde de Patriarch ook de ikoon van de Panagía Portaítissa.Ter nagedachtenis aan de overleden Gérontas Isaák zong hij in de kellí van de monnik het triságio

De Patriarch bezocht ook de kellí van de Heilige Nikolaas, Bourazéri (Grieks: Μπουραζέρι). Hier ontstond een emotioneel moment toen hij in het archontaríki ineens een portret zag van zijn broer Paulus, de Grieks-orthodoxe Metropoliet van Aleppo. Deze werd in april 2013 door onbekenden dicht bij de Turks-Syrische grens ontvoerd en zijn lot is nog steeds onbekend. Johannes X vroeg de monniken en hun gérontas Arsénios voor zijn broer te bidden.
I.M. Vatopedíou ontving de Patriarch ook. Gérontas Efrém, de Broederschap en talrijke pelgrims verwelkomden hem bij de ingang van het klooster. De Patriarch plantte ter herinnering aan zijn bezoek een boom.
Nog meer foto's, zie: www.antiochpatriarchate.org/
Amen.gr: 19580195921960419605196101961519639

Zie ook: 405 - PATRIARCH IOANNIS VAN ANTIOCHIA BEZOCHT DE AGION OROS, DEEL 1/3