Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

zaterdag 15 november 2014

408 - PATRIARCH IOANNIS VAN ANTIOCHIA BEZOCHT DE AGION OROS, DEEL 3/3

In deze derde aflevering foto's van het bezoek van Patriarch Johannes X van Antiochië aan het Heilig Klooster Agíou Pávlou, waar hij zijn tonsuur als monnik ontving. Hegoúmenos Archimandriet Parthénios en de vaders van Heilig Klooster ontvingen hem ('Welkom Patriarch, spruit en trots van deze grond'). Samen vierden ze op zondag de Goddelijke Liturgie. Patriarch Johannes X zingt tijdens de agripnía 'de poorten van de Hades vernietigend....' Een monnik licht hem bij met de lamp van zijn GSM!


Op zaterdag nam de Patriarch deed hij de zegening met het Heilig Water en legde hij, samen met hegoúmenos Parthénios, de eerste steen voor de nieuwe schatkamer van het klooster.
 


Voordat de Patriarch de Agion Oros weer verliet, bracht hij nog een bezoek aan I.M. Símonos Pétras. Ook daar vroeg hij, aan hegoúmenos Eliséos en de broederschap, te bidden voor zijn ontvoerde broer en voor vrede in het Midden-Oosten.
Zie ook: 405 - PATRIARCH IOANNIS VAN ANTIOCHIA BEZOCHT DE AGION OROS, DEEL 1/3
                407 - PATRIARCH IOANNIS VAN ANTIOCHIA BEZOCHT DE AGION OROS, DEEL 2/3