Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

vrijdag 5 september 2014

380 - AGION OROS/ATHOS ACTUEEL: JONGE MONNIK VERONGELUKT

Opnieuw heeft het noodlot op de Heilige Berg toegeslagen, Na vader Ilaríon twee weken geleden, kwam gisteren opnieuw een monnik om in een tragisch ongeval. Twee brandweerlieden raakten gewond bij het ongeluk in de buurt van I.M. Chiliandaríou.  

De jonge monnik Athanásios Chiliandarinós viel honderd meter in een ravijn, toen hij met zijn auto van de brokkelige weg afgleed. Hij was op weg om de brandweerlieden hulp te bieden die even te voren met hun brandweerauto óók van de weg gegleden waren, 70 meter diep in het onherbergzame ravijn.

De twee brandweermannen werden uiteindelijk met een helikopter naar Thessaloníki gebracht, ze maken het goed. Maar voor monnik Athanásios kwam de hulp te laat. 
Monnik Athanásios (Serviër) was een kenner van de Griekse taal; hij was ook chauffeur op de brandweerwagen van I.M. Chiliandaríou: op de foto (rechts) achter het stuur.

Trieste bijkomstigheid is, dat hij net anderhalve maand, sinds juli, monnik was. Druk voor meer foto's van zijn tonsuur hier.


Eeuwige Gedachtenis

Bron: Skai.gr
          Newsit.gr
         Agioritikes Mnimes
Dank/Ευχαριστώ Γιάννη