Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

donderdag 18 september 2014

389 - KLOOSTER IN DE PEEL: 25 JAAR, IN HET GRIEKS

De zusters met Metropoliet Athinagóras in hun midden

Op de Griekse website/krant Agioritikovima.gr (Grieks: Αγιορειτικό Βήμα) werd gisteren, 17 september, ook aandacht besteed aan het jubileum van het Heilig Klooster van de Geboorte van de Moeder Gods.

Onder de kop 'Aartsbisschoppelijke gemeenschappelijke liturgie in het Heilig Klooster van de Moeder Gods in Asten, Nederland', viel te lezen:
'In aanwezigheid van vele gelovigen en geestelijken werd zaterdag 13 september 2014 de aartsbisschoppelijke gemeenschappelijke liturgie gehouden ter gelegenheid van de geboorte van de Panagía in het Heilig Klooster van de Geboorte van de Moeder Gods in Asten, Nederland.

Bussen met gelovigen arriveerden uit het gehele Aartsbisdom (België) en uit Duitsland om samen te vieren. De plechtige Goddelijke Liturgie werd gevierd door Metropoliet Athinagóras van België, terwijl Zijne Excellentie Bisschop Máximos van Evmenía  meevierde, in de met gelovigen overvolle kerk van het klooster.

Vader Θεολόγος Τσιρτσίδης verwees in zijn preek naar de theologie van het feest en de sterke aanwezigheid van de Alheilige Moeder Gods in het leven van de christenen. 

Voor het algehele einde vierde de Metropoliet de artoklasia, de zegening van het brood. Zijne Eminentie sprak ook over de vijfentwintigjarige aanwezigheid van het Heilig Klooster in het Aartsbisdom en over de Orthodoxie in het algemeen.

Hij prees hegoémena moeder Maria en de zusters voor het harde werk dat ze verrichten hij wenste dat zij ongestoord met hun monastieke werk door kunnen gaan. Tot slot was er een ontvangst voor alle aanwezigen.'Zie ook de berichtgeving van het Aartsbisdom België: Ιερά Μητροπόλις Βελγίου dd 16-09-2014