Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

maandag 1 september 2014

378 - KLOOSTER IN DE PEEL: KLOOSTER VAN DE MOEDER GODS/Ι.Μ.ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: 25 JAAR

Dit jaar mag mijn dierbaar Heilig Klooster van de Geboorte van de Moeder Gods haar 25 jarig bestaan vieren. 

Onder de bezielende leiding van hegoémena moeder Maria groeide de kapel uit 1989, een verbouwde werkschuur, ooit kippenhok, uit tot het Grieks-orthodoxe Klooster in de Peel. Zes zusters bidden, wonen en werken hier en vormen zo een stimulerend en ondersteunend centrum voor orthodoxe christenen in Nederland, België en Duitsland.

Maar ook de zusters voelen zich gesteund, zo zegt m. Maria, want 'een klooster bestaat nooit alleen, maar is een plek waar rondom één of meer monialen of monniken, menselijke kringen zich vormen: degenen die trouwe bezoekers zijn en soms dicht bij het klooster komen wonen, degenen die van verder weg af en toe komen bidden, en anderen die op afstand bidden, of soms contact hebben per telefoon of e-mail. Samen één grote familie!'

Maandag 8 september, op het feest van de Geboorte van de Moeder Gods, is er een feestelijke Goddelijke Liturgie, waarin het jubileum wordt gevierd. Maar er is meer. Zie voor het gehele programma de kloosterposter.

Dierbare zusters in het Klooster in de Peel, heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren!
                                                         Χρόνια πολλά!