Woord vooraf

Een blog over de Agion Oros (Athos), de Tuin van de Moeder Gods, het spirituele centrum van het oosters-orthodoxe christendom.
En dus ook over kloosters, pelgrimeren en ikonen. (Tekst in geel bevat een link)
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Abonneer u onderaan deze pagina.

zaterdag 27 september 2014

394 - KAPEL VOOR IKONEN BIJ DS PIETER MASMEIJER

Het aantal Nederlanders dat de Heilige Berg Athos bezoekt is klein. Maar een aantal van hen is er voor altijd mee verbonden geraakt en en bezoekt de Agion Oros dan ook regelmatig. Een van deze pelgrims is ds Pieter Masmeijer. Hij schreef over zijn bezoeken een inspirerend boekje, waarvan over enige tijd een heruitgave verschijnt.

Behalve een boekje heeft ds Masmeijer in zijn tuin nu ook een kapel die van binnen een oosters-orthodox gevoel geeft. In de Berichtgever van Zegveld (2013) vertelt hij hierover. In zijn kapel heeft hij een tehuis gevonden voor de ikonen die in de loop der tijd 'naar hem zijn toegekomen', zoals hij zegt. Vanmiddag, 27 september 2014, is de kapel feestelijk ingewijd door priester Hildo Bos van de Russisch-orthodoxe kerk Heilige Nikolaas van Mira in Amsterdam. Met de dienst van de ikonostasiswijding wijdde vader Hildo ook de ikonen. Foto's Vasílis